Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Oefen-mattermap, klik hier...!! Je kunt hier de titel invullen

Mattermap door Saskia ter Kuile 26 februari 2018

De Nederlandse vlag hoort in de raadszaal.

 • Positief: vlag komt in raadszaal.

 • Negatief: vlag komt niet in raadszaal.

  • In Nissewaard, een fusie-gemeente rond Spijkenisse ontaarde het vlagvoorstel in een heftige discussie. De stemming werd uitgesteld, maar drie verontwaardigde Spijkenissers lieten het er niet bij zitten. Aan de balie van het gemeentehuis boden zij gisteren de burgemeester alvast een Nederlandse vlag aan. https://www.ad.nl/binnenland/gemeenteraden-willen-nederlandse-vlag-in-de-zaal~a01d599a/
   Van de door het AD omschreven anonieme betrokken burgers is er één te identificeren als Peter van der Velden, lijsttrekker PVV Nissewaard.
   Peter van der Velden Lijsttrekker PVV Nissewaard Bron: RTV 04/01/2018
  • Gemeenteraad Den Haag besluit: geen nationale driekleur, geen Haagse vlag, geen piratenvlag, geen regenboogvlag en Artikel 1 van de grondwet wordt niet in de muur gegraveerd. Kortom, alles blijft zoals het was.
   Ivar Lingen Journalist Omroep West Bron: Twitter @IvarLingen 23/11/2017
  • 23-12-2017 Weesp: motie Gerton van Unnik van 'Weesp bij Gooise Meren'(voorheen Duurzame Stadsbelangen en Artikel 50); fractiemedewerker PVV NH over plaatsen vlag in raadszaal wordt door geen van de andere partijen ondersteund.
   Weesp Bron: Weespernieuws 23/12/2017
 • De beweging van de Nederlandse vlag: via Houten naar Tweede Kamer

  • 14-11-2017 "Naar aanleiding van een motie van SGP-leider Van der Staaij en PVV-leider Wilders staat er een Nederlandse vlag in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. De nationale driekleur prijkt aan de rechterkant van de Tweede Kamervoorzitter."
   Khadija Arib Voorzitter Tweede Kamer Bron: NOS 14/11/2017
  • 16-06-2017 "Bij het gemeentehuis in Houten zal in de toekomst altijd de Nederlandse vlag wapperen. Een meerderheid van de raad stemde gisteren in met een voorstel daarvoor van de SGP."
   Wouter van den Berg Fractievoorzitter SGP Houten Bron: RTV Utrecht 16/06/2017

reacties

reacties

reageer

poll