Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

nederlands homeopathie voor

Mattermap door Bregje Kijk in de Vegt 06 juni 2018

homeopathie moet niet verboden worden

 • placebo

  • in 13 matched sets the placebo effect in the homeopathic trials was larger than the average placebo effect of the conventional trials, in 12 matched sets it was lower (P = 0.39). Additionally, no subgroup analysis yielded any significant difference. ...»
   Thobias Nuhn, Rainer Lüdtke, Max Geraedts Bron:
  • Hoe het placebo-effect precies werkt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk heeft het te maken met de verwachtingen van een patiënt. Je verwacht dat een medicijn een bepaalde werking zal hebben en daardoor ervaar je dat die werking optreedt. ...»
   Bron:
  • Dit betekent niet dat deze patiënten zich maar iets inbeelden. Onderzoeken hebben aangetoond dat er daadwerkelijk fysieke veranderingen kunnen plaatsvinden bij het gebruik van een placebo.
   Bron:
 • hoe werkt het

  • Wanneer een stof wordt opgelost in water, vormt zich een watermantel om de moleculen van die stof. Als dit geheel hard geschud wordt, wordt de stof uit de watermantel geslagen. Wanneer dit mengsel wederom verdund wordt vormen zich watermantels om de bestaande watermantels en ook weer om de stof zelf. Op deze manier ontstaat er een complex van watermantels. Deze complexe structuren zijn iedere keer anders wanneer er een andere uitgangsstof gebruikt wordt. Dit is de hypothese van de manier waarop de informatie in het water terechtkomt. ...»
   Bron:
  • Dit is precies wat er na een passend homeopathisch middel ook gebeurt, de klacht, in dit geval de koude, wordt eerst versterkt, waarna het lichaam zelf de klacht gaat oplossen.
   Bron:
  • Als het echt homeopathische middelen zijn, worden ze geacht veilig te zijn. Omdat de middelen zo sterk verdund zijn, zitten er weinig van de oorspronkelijke stoffen in. Als je het bij de drogist koopt, kun je het met een gerust hart gebruiken." ...»
   Christien Klein Bron: mattermap.nl
  • Homeopathische middelen werken anders dan gewone geneesmiddelen. Het is niet zo dat ze symptomen bestrijden of onderdrukken. In homeopathische middelen zitten volgens de wetten van de scheikunde geen moleculen van de werkzame stof. Die hebben er wel in gezeten, maar door het te schudden en te verdunnen zijn die eruit. Toch gedraagt het water waar de stof in zit zich anders dan normaal water. ...»
   Christien Klein Bron: mattermap.nl
  • Homeopathen schrijven in principe altijd één geneesmiddel tegelijk voor. Bij de behandeling kiezen zij voor één plant, één mineraal, enzovoorts. Meerdere middelen zouden elkaar alleen maar kunnen tegenwerken. Ook sommige soorten voeding zouden de werking van homeopathische middelen kunnen tegengaan. Voorbeelden daarvan zijn koffie, thee, pepermunt, azijn en scherpe kruiden. ...»
   Bron:
 • waarom werkt het?

  • Het leuke van de homeopathie is dat we een heel lang gesprek hebben met patiënten waardoor ze zich gehoord voelen. We moeten heel veel van ze weten. Dat werkt al helend.
   Bron:
  • Een natuurlijke stof die bepaalde ziekteverschijnselen kan veroorzaken, kan deze ook genezen. Een dergelijk middel kan lichaam en geest namelijk prikkelen om de verstoorde vitaliteit te herstellen. Hoe meer je de genezende stof verdunt, des te krachtiger zal de werking zijn. ...»
   Bron:
  • Ziekte en gezondheid moeten dan ook vanuit de natuurwetten worden bekeken. De homeopathie gaat ervan uit dat elk mens over een niet-tastbare levenskracht beschikt, die voor het noodzakelijk evenwicht zorgt. Allerlei invloeden kunnen het lichaam uit balans brengen. Dan probeert het lichaam eerst zelf het evenwicht te herstellen. ...»
   Bron:
  • Alternatieve geneeswijzen kunnen in bepaalde gevallen verlichting brengen van klachten.
   Bron:
  • De homeopathie stelt dat geen twee mensen gelijk zijn. Wat voor de één goed is, kan een andere patiënt met dezelfde klacht niet helpen. Elk middel wordt als het ware opnieuw getest, maar dan op de patiënt. Soms worden de klachten eerst alleen maar erger. Dit wordt ‘beginverergering’ genoemd en wordt vaak gezien als een teken dat het middel werkt. ...»
   Bron:
  • Er zijn homeopatische geneesmiddelen voor vele ziektes, maar vooral bij chronische klachten zouden ze goed werken.
   Bron:

reacties

reacties

reageer

poll