Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Op kamers

Mattermap door guido nixan 24 mei 2017

Op kamers gaan of niet?

 • Voordelen

  • vet vaak masturberen en mensen mee naar huis nemen voor seks mee te maken en zo als je bij je ouders woont is dat veel moeilijker want dan krijg je meteen zo’n etiket opgeplakt vooral als je meisje bent dan vinden je ouders je meteen een hoer of zo als je iedere nacht een ander vent ligt af te beunen in de carport onder hun slaapkamerraam echt vaag ...»
   Kakhiel Kakhiel Bron: Kakhiel.nl 10/05/2017
  • nooit meer je kamer opruimen als je op kamers woont kun je er gewoon één grote teringzooi van maken zonder dat iemand er iets van zegt echt relaxed ...»
   Kakhiel Kakhiel Bron: kakhiel.nl 10/05/2017
  • keihard muziek draaien dat kan niet als je bij je ouders woont want die gaan dan de hele tijd lopen zeiken dat het zachter moet als je op kamers woont heb je dat probleem niet dan kun je gewoon lekker ongestoord geluidsoverlast veroorzaken ...»
   Kakhiel Kakhiel Bron: Kakhiel.nl 10/05/2017
  • Meer sociale contacten
   Door het contact met vele studenten in de stad, is de kans groter dan je vele vrienden gaat maken. Iedere avond komen studenten samen om bij te praten, iets te drinken of te gaan fuiven. Vaak hoor je ook dat mensen na hun studententijd terugkeren naar de stad waar ze gestudeerd hebben, om er definitief te gaan wonen. Heel af en toe huwt men zelfs met een partner die men heeft leren kennen tijdens de studentenperiode. Niets dan voordelen lijkt het zo. Toch kunnen de vele sociale contacten een domper worden op de studietijd. Uiteindelijk ga je op kamers om heel dicht bij je campus te wonen om zo maximaal te kunnen studeren. Met heel wat vrienden rondom jou wordt het studeren al iets moeilijker. De juiste keuzes maken is dus heel belangrijk.
   ...»
   AuteurJr Infonu Bron: infonu.nl 10/05/2017
 • Nadelen

  • Dingen regelen en verantwoordelijkheid. ouders hebben hun inboedelverzekering en andere verzekeringen vaak goed voor elkaar. Ze betalen de energierekening en je hebt internet en televisie zonder daar ook maar iets voor te doen. Superchill, alsof het niets is.

   Op kamers wonen is heerlijk, maar dat internet komt niet uit de lucht vallen en de televisie doet het ook niet zomaar. Abonnementen hoeven niet duur te zijn, maar je moet het wel even regelen. En ook al betaal jij je huur inclusief, als jullie GWL-voorschotten te laag zijn geweest afgelopen jaar, dan zal je dat toch vaak moeten betalen.
   ...»
   studenten.net studenten.net Bron: studenten.net 10/05/2017
  • Geld. Best prijzig, zo`n studie. Vooral als je in een studentenhuis woont, want dan komen er behoorlijk wat extra kosten bij. De huur van je kamer natuurlijk, maar ook je eigen onderhoud, zoals boodschappen. En je wilt natuurlijk je inboedel wel verzekeren, want als de boel gejat wordt, ben je nog verder van huis. Vooral de biertjes voel je behalve in je hoofd ook in je portemonnee. En het lidmaatschap van je studentenvereniging of sportvereniging is ook niet mis.

   Dat wordt lenen dus, met als bijkomend nadeel de enorme studieschuld die je daarmee opbouwt. Wat dat betreft is het toch maar beter om bij je ouders te blijven. Want ook al hebben je ouders het niet breed, het is nog altijd goedkoper dan op kamers wonen en er financieel helemaal alleen voor te staan.
   ...»
   studenten.net studenten.net Bron: studenten.net 10/05/2017
  • Uitgaan

   Als je bij je ouders woont is het een flinke klus om zonder gezeur spontaan de beest uit te gaan hangen in de kroeg. Voordat je weggaat begint het al: “Maak het niet te laat hè!” En wat dacht je van: “Doe een warme jas aan want het is koud ’s avonds!” Oké mam…bedankt voor je goed bedoelde advies, maar ik ben oud en wijs genoeg.

   Nee, dan heb je het in een studentenhuis een stuk beter voor mekaar. Je gaat zo vaak als je wilt de stad in, zuipt je daar volledig het leplazarus en ploft zo laat je wilt je bed in. Of het bed van iemand anders, wat je wilt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je kunt doen wat je wilt. Ideaal! Duidelijk dus dat op dit punt het studentenhuis een groot voordeel biedt ten opzichte van thuisthuis.
   ...»
   studenten.net studenten.net Bron: studenten.net 10/05/2017
 • Extra informatie

reacties

reacties

reageer

poll