Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Schermtijd voor kinderen van 10 - 12

Mattermap door Debat in de klas 25 mei 2017

Tablet, smartphone, laptop, spelcomputer en tv: hoe lang per dag is oké voor een kind tussen de 10 en 12 jaar?

 • een half uur

  • Onze zoon van 9, bijna 10, mag per dag 30 min. achter de computer, weekends een uurtje.
   Tessa Moeder, in een reactie op een discussieforum Bron: mediaopvoeding.nl 02/01/2011
  • Schermen zijn slecht voor je ogen, pas op voor schermscheelheid! Dertig minuten schermtijd is meer dan genoeg. De rest van de tijd moeten jullie dan maar buitenspelen. Daglicht is namelijk heel goed voor je ogen! ...»
   Malou van Kidsweek Bron: kidsweek.nl 08/04/2015
 • twee uur

  • kinderen gebruiken achter een beeldscherm zo weinig energie (minder dan in rust!) en soms snoepen ze juist extra (tv) dat het gewichtsproblemen zou kunnen veroorzaken. Daarom adviseert het Instituut voor Gezondheidszorgom kinderen niet langer dan 2 uur per dag achter een beeldscherm te laten zitten. Dat geldt zeker voor kinderen in de basisschoolleeftijd, omdat die ook nog geen of maar weinig huiswerk hoeven te maken achter de computer. ...»
   Justine Pardoen Hoofdredacteur Mediaopvoeding.nl Bron: mediaopvoeding.nl 02/01/2011
  • Ikzelf, ben 13 en mag ook maar 1 uur per dag op de pc. Terwijl al mijn vrienden ook "zo lang als ze willen', op de pc zitten. Als hun huiswerk maar af is. Maar ja. uit school 3 uur op de pc. dan eten dan weer pc. = ook 5 uur en ook nog voor het ontbijt om 6 uur al computeren! Dat is toch niet gezond! (maar ik wil zelf wel meer dan 1 uur, 2 uur is echt wel goed) ...»
   Anoniem kind (13) in een forum discussie Bron: mediaopvoeding.nl 02/01/2015
  • Beperk de totale schermtijd tot minder dan twee uur per dag buiten schooltijd.
   Groep artsen die het probleem samen bespraken Bron: medischcontact.artsennet.nl 22/05/2014
  • ik vind een half uur te kort want dan kun je maar heel even er op en dan denk je later dat wou ik nog opzoeken en dan kan dat niet. dus ik vind 2 uurtjes alleen dan over de dag verdeelt
   Serina op forum van kidsweek Bron: kidsweek.nl 23/04/2015
 • dat ligt aan wat je doet achter je scherm

  • Games kunnen juist de oog-hand coördinatie, het ruimtelijk inzicht en het leren bevorderen. We moeten niet alleen kijken naar hoe lang jongeren naar een scherm kijken, maar ook naar wat ze daar doen.
   Patti Valkenburg Bron: mediawijzer.net 08/08/2013
 • zo min mogelijk

  • Scholen moeten verbieden iets op internet op te zoeken. Kennis die kinderen via internet zoeken of dingen die zij via de computer leren, beklijven niet. Computers maken ons steeds dommer.
   Manfred Spitzer psychiater en filosoof Bron: mediawijzer.net 08/08/2013
 • een uur

  • Ik ben 13 en mag maar 1 uur en vind dat (vaak ) genoeg of ik ga nog korter... Dit kom omdat ik vroeger wel meer dan 8 uur op de Playstation 3 zat... ( bijna 3 jaar geleden ). Vind het moeilijk te vertellen en was serieus ook zo! Ik zag 3 maanden later dat ik dat deed dat het ook het niet meer normaal was! Ik zelf raad aan niet veel games meer te kopen als je er al veel hebt. Helpt bij mij ook, als je alle dingen al ( bijna ) hebt gehaald is er ook geen verlanging meer aan de Xbox Of Playstation. Dus zou ik toch wel wat meer spelen rond de 2/2,5 uur om zeg maar alle missies en zo uit te spelen zodat je niet meer er naar verlangt! In iedergeval heeft het bij mij geholpen en kan ik bijna altijd een week zonder dat ding. Want het is natuurlijk wel als je nog heel veel games hebt dat je altijd wel reden hebt voor jezelf om te spelen en als je nog niet eens 2 uur hebt om te spelen lukt dat niet! Ik hoop dat je dit handig vond... ...»
   Anoniem kind (13) in discussieforum Bron: mediaopvoeding.nl 02/01/2011
  • Een halfuurtje is misschien overdreven, ik mag een uurtje. Maar ook niet alles is waar want echt niet elke school heeft een digibord, ik doe ook geen huiswerk of vioolmuziek op de ipad!
   Meernatuurminderdigitaal op forum Kidsweek Bron: kidsweek.nl 08/04/2015
 • dat mag een kind zelf weten

  • Mijn ouder zeuren altijd dat ik te lang voor de computer zit. Ook al zit ik op een dag maar een uur voor de computer... En mijn vader is ook nog eens systeembeheerder, dus die gaat dan van die kinderachtige programmas installeren die de computer af kunnen sluiten als ik 2,5 uur erop heb gezeten. Ik haat gewoon jonge ouders. Ietwat oudere ouders zijn meestal wat minder oplettend. ...»
   jeff666 op forum.fok.nl Bron: forum.fok.nl 26/08/2008
  • Ik ben zelf 13 en ik mocht eerst 1 uur per dag ik vond het zelf weinig en ik vroeg om 2 uur per dag
   Maar mijn moeder vond dat teveel dus mocht ik 2 uur om de 1 dag maar ik ben eerlijk gezegd nog steeds niet tevreden omdat mijn moeder bang is dat ik verslaafd word
   Maar
   al mijn klasgenoten mogen achter de pc zo lang als ze willen en ze gaan wel tot 5 uur! Ik wil gwn niet dat mijn moeder zo bezorgd is dat ik verslaafd word want als ze me juist afremt verlang ik telkens naar de pc en als ze me nou zo lang als ik wil achter de pc laat gaan dan begin ik dat dan saai te vinden zoals altijd ik heb het ook gezegd maar ze wil nooit luisteren als ik het over de pc heb
   Wat moet ik doen?!? Please help me
   ...»
   Anoniem op forum van mediaopvoeding.nl Bron: mediaopvoeding.nl 09/08/2015

reacties poll

reacties

reageer

poll

poll

Tablet, smartphone, laptop, spelcomputer en tv: hoe lang per dag is oké voor een kind tussen de 10 en 12 jaar?