Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Diemen moet zelfstandig blijven als gemeente

Mattermap door Bas van der Weijden 06 februari 2014

Diemen moet zelfstandig blijven als gemeente

 • Eens

  • Onze mooie gemeente Diemen maken wij als inwoners en ondernemers samen. Wij zien geen aanleiding om Diemen op te laten gaan in een fusie met omliggende gemeenten. Niet alleen zou daarmee de zeggenschap van de inwoners op hun eigen dorp verwateren, ook is zo'n fusie vaak een kostbare operatie. Vanzelfsprekend wil het CDA wel samenwerken met omliggende gemeenten, voor zaken waar regionale afstemming voor nodig is. Maar een fusie gaat het CDA veel te ver. ...»
   Janneke de Graaff CDA Bron:
  • De SP vindt het belangrijk dat mensen inspraak hebben over hun eigen buurt. Daarvoor is een gemeente nodig met korte lijnen tussen burger, ambtenaar en bestuur. Bij een fusie met meerdere gemeentes komt dat snel in het gedrang. De SP vindt daarom dat Diemen bestuurlijk zelfstandig moet blijven. Het onderzoek naar mogelijke ambtelijke samenwerking met de gemeentes Ouder-Amstel, Ronde Venen en Uithoorn is prima. Maar die samenwerking moet de korte lijnen die we nu hebben niet in gevaar brengen. ...»
   Maita van der Mark SP Bron:
  • GroenLinks kiest voor een zelfstandig Diemen. De gemeente is straks aanspreekpunt voor alle zaken bij de overheid, van bouwplannen tot zorgvragen. Op het gebied van de sociale zekerheid, zorg en maatschappelijke ondersteuning krijgt de gemeente meer taken. Door samen met andere gemeenten kennis te delen of samen specifieke zorg in te kopen lukt het de dienstverlening goed en betaalbaar te houden. GroenLinks wil dat de gemeentelijke diensten daarbij op kleine afstand van de burgers blijven staan en waar nodig maatwerk bieden. Daarvoor is de huidige maat van Diemen heel geschikt. ...»
   Gepke Uiterdijk Groenlinks Bron:
  • D66 gelooft in de kracht van Diemen als zelfstandige gemeente. Bestuur moet dicht bij de inwoners staan en we moeten zelf beslissingen kunnen nemen over zaken die voor Diemen van belang zijn. Er komen echter steeds meer taken op onze gemeente af waarvoor het noodzakelijk is samen te werken met andere gemeenten, juist om een gedwongen fusie te voorkomen. D66 Diemen kiest dan wel voor partners van vergelijkbare grootte, omdat een veel grotere gemeente (zoals Amsterdam) onze gemeente te makkelijk zou kunnen overvleugelen ...»
   Jeroen Klaasse D66 Bron:
  • Diemen moet een zelfstandige gemeente blijven. Maar Diemen moet wel veel meer samenwerken met omliggende gemeenten. Door gezamenlijk in te kopen, kan bespaard worden op de kosten. Specialistische jeugdzorg moet soms buiten Diemen gezocht worden. Aan de andere kant kan Diemen andere gemeenten kennis en ervaring te bieden: op rioolbeheer bijvoorbeeld. ...»
   Peter Prins Partij van de Ouderen Bron:
  • Een vriendelijke sfeer, korte lijnen, saamhorigheid, leuke verenigingen, betrokken bewoners en bestuurders dat is de kracht van Diemen. Om dat te behouden moet Diemen zelfstandig blijven.
   Diemen zijn
   we zelf. Juist in een kleine gemeente is er ruimte voor gesprek en aandacht voor alle belangen. In Diemen kan iedereen invloed hebben. Natuurlijk moeten er uit al die meningen, realistische en uitvoerbare keuzes worden gemaakt. Dat kan alleen met serieuze, ervaren, luisterende bestuurders. Op 19 maart kiest u die bestuurders ...»
   Lex Scholten PvdA Bron:
  • Het naar gemeentes brengen van extra taken leidt tot discussies over de noodzaak tot samenwerkingsverbanden of zelfs fusies. De VVD kiest niet voor fuseren met andere gemeente(s). Hiermee zou Diemen zijn zelfstandigheid verliezen en geen eigen keuzes meer kunnen maken die er voor zorgen dat Diemen een dorp blijft met een eigen identiteit en met faciliteiten dicht in de buurt. Zo willen wij geen parkeerbeleid als in Amsterdam voor het vullen van de gemeentekas. Wel ziet de VVD voordelen in samenwerking met de juiste gemeentes. Taken kunnen in samenwerkingsverband dan efficiënter en effectiever uitgevoerd worden. ...»
   Brigitte Wielage VVD Bron:
  • Natuurlijk moet Diemen zelfstandig blijven met goede lokale service voor de burger. De inwoners moeten weten dat wij een transparant bestuur hebben en ambtenaren die voor hen klaar staan indien nodig. Zij moeten vertrouwen hebben in hun eigen gemeente en niet voor elk onderwerp een andere gemeente (belastingen in Amstelveen) moeten bellen. Dit geeft voor de oudere bewoners alleen maar onrust. ...»
   Rosali Herder Leefbaar Diemen Bron:
 • Oneens

 • Geen reactie

  • Sociaal Diemen heeft niet gereageerd
   Ray Pengel Sociaal Diemen Bron:

reacties

reacties

reageer

poll