Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

speelgoed ontwerpen

Mattermap door Martine van Winkel 03 december 2018

speelgoed

 • ontwerpen

  • Speelgoed ontwerpen
   Door de jaren heen hebben Rokus en Corry vaak interviews gegeven en geschreven over speelgoed ontwerpen. Hier onder staan een aantal citaten uit deze artikelen en teksten waarin Ro
   kus en Corry aan het woord zijn over speelgoed en speelgoed ontwerpen. ...»
   Bron: rvbcvbm.nl
  • Waarom creatief en ongestructureerd spelen zo belangrijk is (en een kartonnen doos ultiem speelgoed)
   Bron: famme.nl
  • INFORMATIE OVER DE VERKIEZING
   Het aanbod van speelgoed is groot en dat is begrijpelijk. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. De toepassing van allerlei technisch
   e nieuwe vindingen worden vaak direct in speelgoed toegepast zodat er ieder jaar veel nieuwe artikelen worden aangeboden en dat zorgt er weer voor dat het er niet gemakkelijker op wordt een artikel te kiezen. ...»
   Bron: speelgoedvanhetjaar.nl
 • ontwikkeling kind

  • De sociale ontwikkeling van kinderen van 1 maand tot 8 jaar in een overzicht. Wat moet een kind sociaal gezien kunnen op een bepaalde leeftijd? Ieder kind door-loopt sociale ontwikkelingsfasen; echter het tempo kan per kind verschillen. Gerelateerd aan het gemiddelde, doorsnee profiel van de ‘normale’ sociale ontwikkeling wordt bekeken over welke vaardigheden een kind moet beschikken. Een overzicht met details - stap voor stap de ontwikkeling van de sociale vaardigheden per leeftijd. ...»
   Bron: mens-en-samenleving.infonu.nl
  • Er zijn verschillende leerlijnen binnen bewegingsonderwijs, maar hoe ontwikkelen leerlingen zich per leerlijn?
   Ik kan dit natuurlijk helemaal uitschrijven, maar dan wordt het een heel boekwerk. Gelukk
   ig kreeg ik via mijn opleiding het volgende schema aangeboden. In dit schema wordt per leerlijn beschreven hoe een kind zich daarin ontwikkelt. De ontwikkeling is beschreven voor kinderen vanaf 3 maanden tot 13 jaar. ...»
   Bron: jufsammie.weebly.com
  • Spelen is belangrijk. Door te spelen oefenen kinderen sociale, emotionele en motorische vaardigheden. Daarom is het goed om variatie aan te brengen in het speelgoed.
   Bron: allesoverkinderen.nl
  • Vanaf vlak na de geboorte tot je kind ongeveer 12 jaar is, speelt speelgoed een belangrijke rol in zijn/haar ontwikkeling. Spel stimuleert de fantasie en laat grenzen verkennen. Het leert een kind omgaan met winnen en verliezen, met sportiviteit en helpt bij het leren samenwerken. Door te spelen leren kinderen sociale-, emotionele en lichamelijke vaardigheden. Welk speelgoed aansluit bij de ontwikkeling en belevingswereld van jouw kind lees je hier per leeftijdsfase. ...»
   Bron: online-opvoedhulp.nl 01/01/1970
  • Hoe kies je geschikt speelgoed?
   Je wil speelgoed kopen. Hoe kies je het juiste speelgoed voor je peuter of kleuter? En waar moet het speelgoed aan voldoen? Wij geven tips.
   Bron: oudersvannu.nl
 • soorten speelgoed

  • Speelgoed bestond al in de oertijd. Tijdens archeologische opgravingen zijn er al poppen en dieren gevonden die gemaakt waren van hout, klei en andere materialen die voorhanden waren. In Egypte zijn bij tempels en piramides zelfs de eerste tollen gevonden. Op zich is dit natuurlijk niet zo gek, kinderen spelen om zich te ontwikkelen. Zo heeft moeder natuur de mens gemaakt. In al die eeuwen heeft het speelgoed zich ontwikkeld tot pedagogisch goedgekeurde producten en kan het makkelijker geproduceerd worden door alle moderne technieken en fabrieken. Meer speelgoed informatie wordt beschreven op deze pagina. ...»
   Bron: speelgoedmagazine.nl
 • geschiedenis

  • Wist je dat kinderen duizenden jaren geleden al met poppen speelden? Deze poppen zijn bij opgravingen gevonden. Maar ze zagen er anders uit dan nu. Het waren figuurtjes van klei. In de middeleeuwen speelden kinderen met vliegers, ballen, hobbelpaarden en ander speelgoed. Het werd gemaakt van hout of botten van dieren. Rijke kinderen hadden speelgoed van zilver, brons of glas. Rijke meisjes hadden 150 jaar geleden poppen van stof. Het hoofdje was gemaakt porselein. Dat breekt snel, dus de meisjes speelden heel voorzichtig. ...»
   Bron: docukit.nl
  • tentoonstelling geschiedenis kinderspeelgoed
   Bron: museumkinderwereld.nl 01/01/1970
  • Artikelen over historisch speelgoed: van Ribiks kubus tot Barbies. Ook berichten over tentoonstellingen over historisch speelgoed.
   Bron: historiek.net

reacties

reacties

reageer

poll