Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Op kamers gaan

Mattermap door Maltie Parsoe 28 mei 2017

Op kamers gaan.

 • voordelen

  • Fiscaal jurist Marcel van Kooten adviseert ouders die hun kinderen financieel willen steunen maandelijks geld aan hun kinderen te lenen, zodat die niet bij DUO in het krijt komen te staan. Noem het een prestatielening, bijvoorbeeld met de afspraak dat de helft van de schuld wordt kwijtgescholden als het kind binnen vijf jaar afstudeert.

   Ouders moeten wel een marktconforme rente van 6 procent per jaar rekenen om problemen met de fiscus te voorkomen. Maar ouders kunnen die rente, binnen de schenkingsvrijstelling, teruggeven.
   ...»
   Fiscaal jurist Marcel van Kooten DUO Bron: Elsevier 09/03/2015
  • Door het contact met vele studenten in de stad, is de kans groter dan je vele vrienden gaat maken. Iedere avond komen studenten samen om bij te praten, iets te drinken of te gaan fuiven. Vaak hoor je ook dat mensen na hun studententijd terugkeren naar de stad waar ze gestudeerd hebben, om er definitief te gaan wonen. Heel af en toe huwt men zelfs met een partner die men heeft leren kennen tijdens de studentenperiode. Niets dan voordelen lijkt het zo. Toch kunnen de vele sociale contacten een domper worden op de studietijd. Uiteindelijk ga je op kamers om heel dicht bij je campus te wonen om zo maximaal te kunnen studeren. Met heel wat vrienden rondom jou wordt het studeren al iets moeilijker. De juiste keuzes maken is dus heel belangrijk. ...»
   infonu Bron: infonu 01/01/1970
  • Als je bij je ouders woont is het een flinke klus om zonder gezeur spontaan de beest uit te gaan hangen in de kroeg. Voordat je weggaat begint het al: “Maak het niet te laat hè!” En wat dacht je van: “Doe een warme jas aan want het is koud ’s avonds!” Oké mam…bedankt voor je goed bedoelde advies, maar ik ben oud en wijs genoeg.

   Nee, dan heb je het in een studentenhuis een stuk beter voor mekaar. Je gaat zo vaak als je wilt de stad in, zuipt je daar volledig het leplazarus en ploft zo laat je wilt je bed in. Of het bed van iemand anders, wat je wilt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je kunt doen wat je wilt. Ideaal! Duidelijk dus dat op dit punt het studentenhuis een groot voordeel biedt ten opzichte van thuisthuis.
   ...»
   studenten.net amsterdam Bron: studenten.net 02/01/2017
 • nadelen

  • Hoewel het veel goedkoper is om bij je ouders te blijven wonen, kiezen veel studenten er toch voor om op kamers te gaan. Zeker als je in een van de grote studentensteden wil wonen kun je rekenen op hoge huurprijzen. Daarnaast is het helemaal niet gezegd dat je ook direct een kamer vindt. Hieronder staan twee tabellen met de gemiddelde huurprijs per studentenstad en een rapportcijfer voor de vindbaarheid van kamers. Met deze informatie in je achterhoofd word je in ieder geval niet onaangenaam verrast tijdens je zoektocht naar een kamer. De cijfers zijn bewerkt door de redactie van de Keuzegids. ...»
   redactie van de Keuze gids Bron: studie-kosten.nl
  • Uiteraard kan je elke avond een stapje in de wereld zetten. Deze interesse kan echter na enkele maanden – en zeker in de wintermaanden – al gauw voorbij zijn. Pas dan zal je beseffen dat het wonen op kamers ook heel eenzaam kan zijn. Stiekem snak je naar de gezellige warmte van thuis en de aangename gesprekken met je ouders of broers en zussen ...»
   infonu Bron: infonu
  • Zelfstandig leven is naast een voordeel uiteraard ook een nadeel. Je moet nu immers zelf voor je voeding, drank, was en strijk zorgen. Bij pendelende studenten maken de ouders ’s avonds wel iets klaar, maar bij kamerstudenten is dit helemaal niet zo. Zelf instaan voor je hele huishouden kan best vermoeiend zijn en bijgevolg ook een nadeel zijn van het wonen op kamers. ...»
   infonu Bron: infonu
  • Daar zit je dan in je studentenhuis, met de oude pannen van je oma, een zak aardappels van de Euroshopper en een goedkope, mislukte schnitzel. Hoe moet dat in godsnaam, dat koken? Na veel gevloek en getier bestaat het resultaat uit een berg zwartgeblakerde aardappelen en een lauwe, smerige schnitzel.

   In dit geval heeft thuisthuis misschien toch een streepje voor. En ook als je brak bent of laat thuis bent van college, wanneer jij écht geen zin meer hebt om te koken, staat er toch een maaltijd voor je neus aan het einde van de dag. Bovendien is het een stuk goedkoper.
   ...»
   studenten.net amsterdam Bron: studenten.net 02/01/2017

reacties

reacties

reageer

poll