Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

op kamers gaan

Mattermap door Eline Peeters 20 april 2017

Op kamers

 • Financieel tegen: Op kamers gaan is zeer duur.

  • "Studentensteden mogen geen bolwerken van rijkeluiskindjes worden. Uit huis gaan moet voor elke student mogelijk zijn en niet voorbehouden blijven aan diegenen waarvan de ouders een dikke portemonnee hebben." ...»
   Jan sinnige Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Bron: Het Parool, Nieuws, Blz. 5 02/01/2017
  • Steeds meer studenten blijven noodgedwongen thuiswonen omdat het lastiger is om betaalbare kamers te vinden, signaleert de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).
   Julia Verheul vice-voorzitter Landelijke Studentenvakbond Bron: De Telegraaf 16/07/2016
 • Vrijheid voor: je hebt minder vrijheid bij je ouders

  • Als je bij je ouders woont is het een flinke klus om zonder gezeur spontaan de beest uit te gaan hangen in de kroeg. Voordat je weggaat begint het al: “Maak het niet te laat hè!” En wat dacht je van: “Doe een warme jas aan want het is koud ’s avonds!” Oké mam…bedankt voor je goed bedoelde advies, maar ik ben oud en wijs genoeg.
   Nee, dan heb je het in een studentenhuis een stuk beter voor mekaar. Je gaat zo vaak als je wilt de stad in, zuipt je daar volledig het leplazarus en ploft zo laat je wilt je bed in. Of het bed van iemand anders, wat je wilt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je kunt doen wat je wilt. Ideaal! Duidelijk dus dat op dit punt het studentenhuis een groot voordeel biedt ten opzichte van thuisthuis.
   ...»
   Bron: studenten.net
 • Vrijheid voor: je hebt veel vrijheid op kamers

  • Een eigen kamertje biedt een hoop voordelen. Zo heb je altijd een slaapplek voor na het stappen, en hoef je dus niet bij vrienden thuis op een veel te dun luchtbedje te liggen. Ook is het lekker dat je je kamer naar hartenlust kan indelen. Als je bijvoorbeeld je hele kamer vol wilt zetten met My Little Pony-poppetjes, dan kan dat, niemand die je tegenhoudt. Wel is het dan de vraag of er nog wel iemand bij je langs wil komen, maar dat moet je dan maar zelf weten. Overigens kan er in je eigen studentenkamer ook naar hartenlust op luidruchtige wijze de liefde worden bedreven (als je tenminste die My Little Pony’s eerst weghaalt), zonder bang te zijn dat je onenightstand ’s ochtends bij je ouders aan de ontbijttafel zit. Wel zo prettig. ...»
   Wigger 27 jaar Bron: studenten.net 11/04/2011
 • Sociaal voor: je maakt veel vrienden

  • 'Het is niet alleen een plek om te slapen", zegt Tim Kraai (19). Hij woont samen met Erik Kemp (22) en tien andere huisgenoten in huize LaVA op de campus, allemaal Nederlands. "In ons huis leven we als een hechte groep samen. Elke avond wordt er samen gegeten. We doen spelletjes, en we feesten samen. Als we een kamer vrij hebben, zoeken we iemand die dat ook wil." ...»
   Tim Kraai student op kamers Bron: Algemeen Dagblad 11/04/2017
 • Tijd voor: Je hoeft niet lang te reizen

  • Bij je ouders wonen betekent voor elk college dat hele eind met de trein naar de stad. Geen pretje, want je bent natuurlijk altijd veel te laat (colleges om negen uur ’s ochtends moeten verboden worden) en dan is de enige plek die nog vrij is het stoeltje in de gang, naast het naar uitwerpselen stinkende toilet. Alsof dat nog niet erg genoeg is kom je altijd te laat op college, omdat de dienstregeling van de NS elke dag in de soep loopt door een paar blaadjes op de rails. Nee, ga dan maar lekker op kamers wonen. Je rolt om vijf voor negen je bedje uit, trekt je stinkkloffie van de vorige dag aan, fietst een stukje en nestelt je lekker diep in de collegebanken. Helemaal klaar voor een productief dagje ...»
   Wigger Bron: studenten.net 13/04/2017
 • Zelfstandigheid voor: je wordt sneller zelfstandig

  • Het duurt, zegt sociaal demograaf Latten, langer voordat jongeren volwassen zijn. In de jaren zestig en zeventig ging je rond je twintigste trouwen en lag je verdere leven in principe vast. Nu wachten jongeren gemiddeld tot hun dertigste. Tot die tijd proberen ze andere dingen uit: ze gaan alleen wonen op een kamer of samenwonen. Maar ze kunnen natuurlijk ook nog lekker een tijdje bij hun ouders blijven.' ...»
   Jan Latten, sociaaldemograaf CBS Bron: NRC handelsblad 20/10/2000
 • Tijd tegen: je kunt niet lang studeren, omdat je veel tijd kwijt bent aan huishoudelijke zaken

  • we hebben een goede verstandhouding, maar ik blijf wel haar vader.' Dat zei Peter de Vries eergisteren in deze krant over zijn dochter. Ze is als 24-jarige weer thuis komen wonen zodat ze zich kan concentreren op haar afstuderen. Daarmee behoort zij tot de groep 'boemerangkinderen', die het Centraal Bureau voor de Statistiek ziet groeien. ...»
   Peter de Vries vader van dochter die terug thuis kwam wonen Bron: Trouw
 • Financieel tegen: gevolgen studieschuld

  • Banken verstrekken in principe minder ­hypotheek aan mensen met een studieschuld.
   Ruud Deijkers Bron: Elsevier 14/03/2015
  • Steeds meer studenten kunnen hun studieschuld niet volledig terugbetalen.
   Bron: Trouw 10/04/2017
  • per student is er minder geld en minder kwaliteit. Dat is niet alleen een verbroken belofte, maar ook slecht voor het hoger onderwijs en daarmee voor de economie van Nederland.’
   Jarno Berkhout Voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond Bron: Trouw 10/04/2017
 • Privacy tegen: je moet je kamer delen met huisgenoten

  • Wonen op kamers houdt vaak in dat je een gemeenschappelijke ruimte of huiskamer hebt, inclusief gemeenschappelijk sanitair (douche en toilet). In de meeste gevallen heb je dus op dit vlak minder privacy dan dat je thuis zou hebben. Uiteraard hoeft het niet altijd zo te zijn. Indien je iets meer betaalt, dan bestaat de mogelijkheid dat je toch over een aparte douche en toilet beschikt. ...»
   Auteurjr Bron: educatie-en-school.infonu.nl 24/09/2015
 • Gezondheid tegen: op kamers leven is ongezond

  • Studenten worden in hun eerste semester aan de universiteit gemiddeld één kilo zwaarder. Daarvan is 800 gram puur vet. Vooral een andere levensstijl leidt ertoe dat studenten aankomen, met name mannen en studenten op kamers. ...»
   Bron: Telegraaf 27/03/2013

reacties

reacties

reageer

poll