Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Mattermap: Rashonden voor- & nadelen

Mattermap door Jane Kirstein 15 mei 2018

De voornaamste voor- & nadelen van rashonden

 • Voordelen

  • ''Vanuit zijn enthousiasme en liefde voor zijn ras, geeft een fokker je graag advies en staat hij altijd klaar om vragen te beantwoorden. Vaak kun je een (honden)leven lang een beroep doen op zijn kennis en ervaring.'' ...»
   Houden van honden Raad van Beheer Bron: Voordelen en nadelen van een stamboomhond, Raad van Beheer
  • ''Door voor een stamboomhond te kiezen, kun je meedoen aan sporten, officiële wedstrijden, trainingen en shows. Je kunt met een stamboomhond ook lid worden van een rasvereniging of van een kynologenclub. Veel verenigingen en clubs organiseren tal van activiteiten, zoals wandelingen, lezingen en activiteiten met je hond. Zo ontmoet je andere hondenliefhebbers die dezelfde liefde voor hun hond voelen. Dat schept vaak een leuke band.'' ...»
   Houden van honden Raad van Beheer Bron: Voordelen en nadelen van een stamboomhond, Raad van Beheer
  • ''Door het voorspelbare ontwikkelingspatroon, kun je vrij specifiek jouw favoriete type hond kiezen. Het ras is namelijk jarenlang op vrijwel dezelfde eigenschappen gefokt. Groot, klein, druk, rustig, intelligent of een hoog Loebas-gehalte: alles kan gekozen worden. En zelfs in verschillende combinaties!'' ...»
   GelukkigeHonden Bron: Rashonden: de voor- en nadelen, GelukkigeHonden 15/05/2018
 • Nadelen

  • ''Men kan dus beter het extra geld voor een stamboom in de zak houden en reserveren voor de dierenarts aangezien een groot percentage van alle rashonden erfelijke gebreken hebben. Een verklaring voor het feit dat honden zonder stamboom minder erfelijke aandoeningen hebben, is dat ze minder raszuiver zijn. Ze hebben daardoor minder last van inteelt.'' ...»
   Rashondenwijzer.nl Stichting Dier & Recht Bron: Wel of geen stamboom, Dier&Recht 15/05/2018
  • ''Veel welzijnsproblemen worden veroorzaakt door gebrekkige kennis. Steeds meer honden lijden aan overgewicht of hebben gedragsproblemen door verkeerde opvoeding en gebrek aan fysieke en mentale uitdaging. Ook krijgen honden vaak onvoldoende beweging, of zijn ze eenzaam doordat baasje fulltime werkt. Zo kunnen husky’s urenlang over de poolvlakte rennen, maar in een doorsnee gezin krijgen ze nog geen uur beweging per dag.'' ...»
   Stichting Dier & Recht Bron: Welzijnsproblemen bij honden, dierenrecht.nl 15/05/2018
 • Is dit het jou waard !?

  • ''Recent onderzoek heeft aangetoond dat veel Mopshonden last hebben van hemivertebra; Door de druk op het ruggenmerg kunnen zenuwen bekneld raken; dit veroorzaakt uitstralende nek- en rugpijn, en slepen met de poten. Als de zenuwen totaal afgeklemd worden, raakt de hond verlamd. Hij kan dan helemaal niet meer lopen.'' ...»
   Rashondenwijzer.nl Stichting Dier & Recht Bron: De koddige Mopshond is niet schattig maar ziek, Dier&Recht 05/05/2018
  • ''In Spanje worden honden voor wedstrijden gebruikt. Als ze niet meer presteren, worden ze op straat gedumpt of opgehangen. Straathonden in mediterrane landen of het Oostblok zijn vooral een last. Regelmatig worden ze gedood; vergast of doodgeslagen. In Azië worden honden gegeten. Ze worden in kooien gehouden en – net als onze kippen en varkens – behandeld als producten.'' ...»
   Stichting Dier & Recht Bron: Welzijnsproblemen bij honden, dierenrecht.nl 15/05/2018

reacties

reacties

reageer

poll