Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

Op Kamers Gaan

Mattermap door Erla Rongen 15 mei 2017

Op Kamers Gaan

 • Voordeel Uitgaan

  • Nee, dan heb je het in een studentenhuis een stuk beter voor mekaar. Je gaat zo vaak als je wilt de stad in, zuipt je daar volledig het leplazarus en ploft zo laat je wilt je bed in. Of het bed van iemand anders, wat je wilt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je kunt doen wat je wilt. Ideaal! Duidelijk dus dat op dit punt het studentenhuis een groot voordeel biedt ten opzichte van thuisthuis. Als je bij je ouders woont is het een flinke klus om zonder gezeur spontaan de beest uit te gaan hangen in de kroeg. Voordat je weggaat begint het al: “Maak het niet te laat hè!” En wat dacht je van: “Doe een warme jas aan want het is koud ’s avonds!” Oké mam…bedankt voor je goed bedoelde advies, maar ik ben oud en wijs genoeg. ...»
   Bron: Studenten.net , Amsterdam 01/12/2016
 • Voordeel Gezelligheid

  • Het is erg gezellig
   Wanneer je in een studentenhuis woont is er altijd wel iemand thuis of in ieder geval meestal wel iemand thuis waarmee je gezellig kan kletsen, relaxen of een filmpje kijken. Wanneer je er dus niet van houdt om alleen te zijn is in een studentenhuis wonen ideaal voor jou! ...»
   Christa Bron: Amsterdamstudentenstad.nl 15/02/2016
 • Voordeel Reizen

  • Ik heb bijna een jaar studie afgerond zonder een euro te lenen. Thuis wonen is natuurlijk veel goedkoper dan op kamers. Daarom heb ik afgelopen jaar gereisd en hard gestudeerd. Mijn ouders vonden dat ook belangrijk, studeren kost veel geld. ...»
   Max Ostermeijer (18) Renkum (Gelderland) Bron: ADNL 28/06/2016
 • Nadeel Eten

  • Daar zit je dan in je studentenhuis, met de oude pannen van je oma, een zak aardappels van de Euroshopper en een goedkope, mislukte schnitzel. Hoe moet dat in godsnaam, dat koken? Na veel gevloek en getier bestaat het resultaat uit een berg zwartgeblakerde aardappelen en een lauwe, smerige schnitzel. In dit geval heeft thuisthuis misschien toch een streepje voor. En ook als je brak bent of laat thuis bent van college, wanneer jij écht geen zin meer hebt om te koken, staat er toch een maaltijd voor je neus aan het einde van de dag. Bovendien is het een stuk goedkoper. ...»
   Bron: Studenten.net , Amsterdam 01/12/2016
 • Nadeel Economisch

  • 'Hoe kan ik het beste sparen voor mijn kind?'
   De kinderen, twee jongens, zijn nu nog jong: 1 en 2 jaar. Hun toekomst ziet er rooskleurig uit, als het aan hun ouders ligt. De
   kinderen zullen na de middelbare school gaan studeren, op kamers gaan wonen en vervolgens misschien wel trouwen, wat gevierd zal worden met een groot feest. Dat alles kost geld. Veel geld. Gelukkig hebben hun ouders nog jaren de tijd om te sparen.
   Hoeveel geld heeft een kind eigenlijk nodig om op eigen benen te gaan staan? En hoeveel wil je betalen? Dat hangt ervan af, luidt natuurlijk het geijkte antwoord. Daarom een voorbeeld. Stel je wilt straks voor je studerende kind de afgeschafte basisbeurs compenseren. Dat kost tussen de (EURO) 14.000 en (EURO) 20.000 voor een uitwonend kind en tussen de (EURO) 5000 en (EURO) 7000 voor een thuiswonend kind, becijferde Business Insider.
   ...»
   Bron: Het Financieel Dagblad 24/03/2017
 • Nadeel verantwoordelijk

  • Amsterdam.Het ontbijt van Teun Bak (22) staat klaar als hij 's morgens opstaat. De student marketing woont weer thuis in Amsterdam. Eerst woonde hij in een kraakpand maar dat moest hij verlaten. ,,Minder stress aan je hoofd. Het was veel werk om dat huis samen schoon te houden. Nu kun je opstaan, eten, en dan ga je naar de bibliotheek." ...»
   Teun Bak (22) Bron: NH_ART 11/12/2015
 • Voordeel Sociaal

  • Veel sociale contacten
   Een ander voordeel van in een Studentenhuis wonen is dat je er een socialer persoon van wordt.
   Wanneer je samenwoont met andere mensen in een huis, kom je in contact met andere persoonlijkheden en attitudes, hier leer je beter mee omgaan en dit maakt je in het dagelijkse leven ook een socialer persoon. ...»
   Christa Bron: Amsterdamstudentenstad.nl 15/02/2016
 • Nadeel Rust

  • Niet altijd even rustig in huis
   Studenten zijn niet de rustigste en stilte personen, vaak in ieder geval. Het kan dus zijn dat je van een van je huisgenoten last hebt i.v.m. muziek draaien of dat een student veel mensen over de vloer heeft of wanneer iemand in de nacht dronken thuis komt en niet helemaal doorheeft hoeveel herrie die maakt. Dit kan een nadeel zijn tegenover thuis wonen bij je ouders waar het meestal lekker rustig is. ...»
   Christa Bron: Amsterdamstudentenstad.nl 15/02/2016
 • Nadeel Afstuderen

  • Het uitstel van zelfstandigheid heeft ook een nadeel. Uit een onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Elsevier blijkt dat thuiswonende studenten weliswaar sneller afstuderen maar langer op zoek zijn naar een passende baan en daar minder mee verdienen dan studenten die op kamers woonden. ...»
   Bron: NH_ART 11/12/2015
 • Voordeel Leren Met Geld Omgaan

  • Rondkomen van je studentenbudget
   Als je goed weet waar je geld blijft en hoeveel er precies binnenkomt, kun je beter je inkomsten en uitgaven op elkaar afstemmen. Wel zo handig als je moet rondkomen van een studentenbudget.

   Inzicht in je inkomsten en uitgaven
   Grip op je budget begint met het bijhouden van je administratie. Sorteer alle belangrijke papieren en berg ze goed op. Houd ook de post goed bij. Geef je nieuwe adres op tijd door. Verwerk brieven en papieren voordat je het vergeet. Controleer ook regelmatig je afschrijvingen via internetbankieren.
   ...»
   Bron: Nibud

reacties

reacties

reageer

poll