Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

argumentatie op kamers gaan

Mattermap door Fleur Derks 16 mei 2017

Op kamers gaan

 • economisch nadeel

  • Al jarenlang lopen studenten in de val van malafide verhuurders. Op Marktplaats worden ruime appartementen voor (te) interessante prijzen aangeboden. Of er worden appartementen aangeboden die helemaal niet te huur staan. Er wordt gevraagd een voorschot over te maken ...»
   Bron: mijnstudentenleven.nl
 • eten nadeel

  • Daar zit je dan in je studentenhuis, met de oude pannen van je oma, een zak aardappels van de Euroshopper en een goedkope, mislukte schnitzel. Hoe moet dat in godsnaam, dat koken? Na veel gevloek en getier bestaat het resultaat uit een berg zwartgeblakerde aardappelen en een lauwe, smerige schnitzel. In dit geval heeft thuisthuis misschien toch een streepje voor. En ook als je brak bent of laat thuis bent van college, wanneer jij écht geen zin meer hebt om te koken, staat er toch een maaltijd voor je neus aan het einde van de dag. Bovendien is het een stuk goedkoper. ...»
   Bron: studenten.net
 • economisch nadeel

  • Op kamers wonen is heerlijk, maar dat internet komt niet uit de lucht vallen en de televisie doet het ook niet zomaar. Abonnementen hoeven niet duur te zijn, maar je moet het wel even regelen. En ook al betaal jij je huur inclusief, als jullie GWL-voorschotten te laag zijn geweest afgelopen jaar, dan zal je dat toch vaak moeten betalen. Best prijzig, zo`n studie. Vooral als je in een studentenhuis woont, want dan komen er behoorlijk wat extra kosten bij. De huur van je kamer natuurlijk, maar ook je eigen onderhoud, zoals boodschappen. En je wilt natuurlijk je inboedel wel verzekeren, want als de boel gejat wordt, ben je nog verder van huis. Vooral de biertjes voel je behalve in je hoofd ook in je portemonnee. En het lidmaatschap van je studentenvereniging of sportvereniging is ook niet mis. Je ouders hebben hun inboedelverzekering en andere verzekeringen vaak goed voor elkaar. Ze betalen de energierekening en je hebt internet en televisie zonder daar ook maar iets voor te doen. Superchill, alsof het niets is. Dat wordt lenen dus, met als bijkomend nadeel de enorme studieschuld die je daarmee opbouwt. Wat dat betreft is het toch maar beter om bij je ouders te blijven. Want ook al hebben je ouders het niet breed, het is nog altijd goedkoper dan op kamers wonen en er financieel helemaal alleen voor te staan. ...»
   Bron: studenten.net
 • feitelijk machtsverhouding

  • Om de machtsverhouding tussen jou en de verhuurder in balans te houden geniet je als huurder huurbescherming. De verhuurder dient met de onderstaande punten altijd rekening te houden:
   • Minimaal drie
   maanden opzegtermijn
   • Wettelijke reden voor opzegging
   • Huurder moet akkoord gaan
   • Indien niet akkoord door huurder is een gang naar de rechter verplicht
   ...»
   Bron: mijnstudentenleven.nl
 • Voordeel vrije tijd, milieu, economie

  • Eerst een half uur fietsen, dan nog drie kwartier in de trein en van het station nog naar je uni of hbo? Dat is gewoon mega-onhandig. Om nog niet te denken aan de tijd die je bespaart door in je studentenstad te gaan wonen. ...»
   Bron: studenten.net
 • voordeel uitgaan

  • Nee, dan heb je het in een studentenhuis een stuk beter voor mekaar. Je gaat zo vaak als je wilt de stad in, zuipt je daar volledig het leplazarus en ploft zo laat je wilt je bed in. Of het bed van iemand anders, wat je wilt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je kunt doen wat je wilt. Ideaal! Duidelijk dus dat op dit punt het studentenhuis een groot voordeel biedt ten opzichte van thuisthuis. Als je bij je ouders woont is het een flinke klus om zonder gezeur spontaan de beest uit te gaan hangen in de kroeg. Voordat je weggaat begint het al: “Maak het niet te laat hè!” En wat dacht je van: “Doe een warme jas aan want het is koud ’s avonds!” Oké mam…bedankt voor je goed bedoelde advies, maar ik ben oud en wijs genoeg. ...»
   Bron: studenten.net

reacties

reacties

reageer

poll